Urtebagte rodfrugter med chiliolie

Urtebagte rodfrugter med chiliolie er en lækker og sund ret, der kombinerer forskellige rodfrugter med en krydret olie, perfekt som tilbehør eller let hovedret.
Ingredienser
- gulerødder(skrællede og skåret i stave)500 g
- pastinakker(skrællede og skåret i stave)400 g
- knoldselleri(skrællede og skåret i tern)300 g
- olivenolie(kvalitetsolie anbefales)100 ml
- chili flakes(juster efter smag)1 tsk
- frisk timian(kan erstattes med tørret)2 tsk
- havsalt(til smag)1 tsk
- sort peber(nykværnet anbefales)0.5 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
5 min200°Covnen er varm, og du kan mærke varmen omkring - 2
Læg gulerødder, pastinakker og knoldselleri i en stor skål.
5 minrumtemperaturgrøntsagerne er friske og farverige - 3
Tilsæt olivenolie, chili flakes, timian, havsalt og sort peber til skålen. Bland godt, så alle rodfrugterne er dækket.
3 minrumtemperaturduften af krydderier begynder at komme frem - 4
Fordel rodfrugterne jævnt på en bageplade beklædt med bagepapir.
5 minrumtemperaturrodfrugterne ligger jævnt og ligner et farverigt tæppe - 5
Bag rodfrugterne i den forvarmede ovn i 30-35 minutter, indtil de er møre og let gyldne.
35 min200°Crodfrugterne er gyldne og kan nemt stikkes igennem med en gaffel - 6
Tag rodfrugterne ud af ovnen og lad dem hvile i et par minutter, inden de serveres.
5 minrumtemperaturduften af bagte rodfrugter fylder rummet
Tags
Kommentarer
De urtebagte rodfrugter var perfekte til madpakken!
Chiliolien gav lige det ekstra pift til rodfrugterne.
Rodfrugterne passede perfekt til vores picnic i skoven.