Vafler, Nemme og gode

Denne opskrift på vafler er både nem og hurtig at lave, perfekt til en sød morgenmad eller dessert. Vaflerne bliver let gyldne og sprøde, og kan serveres med alt fra frugt til sirup.
Ingredienser
- hvedemel(sigtet)250 g
- bagepulver(kan erstattes med natron)2 tsk
- salt(for at fremhæve smagen)1 tsk
- sukker(kan reduceres for mindre sødme)50 g
- æg(store)2 stk
- mælk(eller plantebaseret alternativ)500 ml
- smør(smeltet og afkølet)100 g
- vaniljesukker(valgfrit for ekstra smag)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm vaffeljernet til en mellemtil høj temperatur.
5 minmedium-highjernet skal være varmt, og der kan høres en sizzle lyd ved testning - 2
I en stor skål, bland hvedemelet, bagepulver, salt og sukker.
2 min - 3
I en separat skål, pisk æggene sammen med mælken, smeltet smør og vaniljesukker.
3 min - 4
Tilsæt de våde ingredienser til de tørre ingredienser og rør forsigtigt, indtil de just er blandet. Overbland ikke.
2 min - 5
Hæld en passende mængde dej i det forvarmede vaffeljern og luk det forsigtigt. Bag vaflerne i cirka 4-5 minutter, eller indtil de er gyldne og sprøde.
5 minmedium-highvaflerne skal være gyldne og sprøde ved kanten - 6
Tag vaflerne ud af jernet og lad dem køle af på en bagerist. Server straks med dit valg af toppings.
2 min
Tags
Kommentarer
Vaflerne var perfekte til en hyggelig søndagsbrunch med blåbærsylt og flødeskum!
Disse nemme vafler med vanilje smagte fantastisk med lidt ahornsirup på toppen
Vaflerne blev ekstra sprøde da jeg tilsatte lidt havregryn i dejen - perfekt til madpakken!