spisekunst.dk

Vaniljetung løgsuppe

suppeløgvaniljevegetarisk
Vaniljetung løgsuppe

En lækker og aromatisk løgsuppe med et twist af vanilje, der giver en sød og fyldig smag. Perfekt som forret eller let hovedret.

Tid90 min
Portioner4
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • store løg(gerne søde løg som fx spanske løg)
    4 stk
  • smør(kan erstattes med olie for en lettere version)
    50 g
  • grøntsagsbouillon(hjemmelavet eller fra terning)
    1 l
  • sukker(for at fremhæve løgenes sødme)
    2 tsk
  • tørret timian(kan erstattes med friske krydderurter)
    1 tsk
  • salt(efter smag)
    2 tsk
  • peber(efter smag)
    1 tsk
  • vaniljestang(kan erstattes med vaniljesukker eller ekstrakt)
    1 stk
  • revet ost(fx gruyère eller mozzarella)
    100 g
  • brød(fx baguette eller ciabatta)
    4 skiver

Fremgangsmåde

  1. 1

    Skær løgene i tynde skiver.

    5 min
  2. 2

    Smelt smørret i en stor gryde ved lav varme.

    2 min
    lav varme
    smørret skal være helt smeltet, ingen brune områder
  3. 3

    Tilsæt de skårne løg og sauté dem i 15-20 minutter, indtil de er bløde og gyldne.

    20 min
    lav til medium varme
    løgene skal være let karamelliserede og have en gylden farve
  4. 4

    Tilsæt sukker, timian, salt og peber og rør godt.

    3 min
  5. 5

    Skræl vaniljestangen og tilsæt både kornene og stangen til gryden.

    1 min
  6. 6

    Hæld grøntsagsbouillonen i gryden og bring suppen til en simrende kog.

    5 min
    medium varme
    suppen skal begynde at boble let
  7. 7

    Lad suppen simre i 30 minutter, så smagene kan udvikles.

    30 min
    lav varme
    duften skal være rig og indbydende
  8. 8

    Imens, rist brødskiverne i ovnen ved 200 grader, indtil de er gyldne.

    5 min
    200 grader
    brødet skal være sprødt og let gyldent
  9. 9

    Anret suppen i skåle, læg et stykke ristet brød ovenpå og drys med revet ost.

    5 min
  10. 10

    1

  11. 11

    Sæt skålene i ovnen ved 200 grader i 10 minutter, indtil osten er smeltet og let gylden.

    10 min
    200 grader
    osten skal være boblet og let brunet

Tags

suppeløgvaniljevegetarisk

Kommentarer

Anne

Den cremede vaniljetung løgsuppe var perfekt til en regnvejrsdag.

★★★★★
Mette

Jeg tilføjede lidt ristet bacon på toppen, og det gav en dejlig kontrast.

★★★★
Peter

Løgene var helt perfekt karamelliserede - en sand smagsoplevelse!

★★★★★