Vegansk “flæskestegssandwich”
vegansksandwichflæskestegdansk

En lækker vegansk version af den klassiske flæskestegssandwich, med marineret seitan, sprødt rugbrød og syltede agurker.
Tid29 min
Portioner4
Sværhedsgradnem
Ingredienser
- seitan(kan erstattes med tofu eller tempeh)200 g
- sojasauce(kan bruges tamari for glutenfri version)2 spsk
- rayé(for ekstra smag)1 spsk
- smøremad(vegansk)1 teskefuld
- rugbrød(friskbagt eller ristet)4 styk
- sursyltede agurker(kan købes eller laves hjemme)1 dl
- kål(fintsnittet)100 g
- sennep(valgfri type)1 spsk
- peber(nykværnet for bedre smag)1 teskefuld
- salt(for smag)1 teskefuld
Fremgangsmåde
- 1
Skær seitanen i skiver og mariner dem med sojasauce, røget paprika, peber og salt i 15 minutter.
15 min - 2
Opvarm en pande ved medium varme og tilsæt lidt vegansk smøremad. Steg seitanen i ca. 5-7 minutter på hver side, indtil den er gylden og sprød.
14 minmedium varmeskiverne skal være gyldne og sprøde - 3
Rist rugbrødet let, så det bliver sprødt.
3 mintoasterbrødet skal være let gyldent - 4
Saml sandwichene ved at smøre sennep på det ristede rugbrød, tilføje stegt seitan, sursyltede agurker, og fintsnittet kål. Læg et stykke rugbrød ovenpå.
5 min - 5
Server straks med ekstra sennep ved siden af.
1 min
Tags
vegansksandwichflæskestegdansk
Kommentarer
Ida
God erstatning for flæskesteg med sprødt svær
★★★★★
Mette
Perfekt til en picnic i parken med syltede agurker
★★★★★
Jonas
Kanon smag med marinerede kikærter i stedet for kød
★★★★★