Veganske flødekartofler

Disse veganske flødekartofler er en lækker og cremet ret, perfekt til både hverdagsmad og festlige anledninger. De er lavet med friske kartofler, plantebaseret fløde og krydderier, der giver en fantastisk smag.
Ingredienser
- kartofler(vælg en melende type)1 kg
- cocovæde(eller anden plantebaseret fløde) (kan også være havrefløde)400 ml
- grøntsagsbouillon(hjemmelavet eller fra terning)2 dl
- løg(finthakket)1 stk
- hvidløg(finthakket)2 fed
- salt(juster efter smag)1 ts
- peber(juster efter smag)1 ts
- timian(tørret eller frisk)1 tsk
- rosmarin(tørret eller frisk)1 tsk
- vegetabilsk olie(til stegning)2 ss
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
5 min200ovnen er varm - 2
Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver.
10 minN/Akartoflerne skal være ensartede i tykkelse - 3
Varm olie op i en pande og sauter løg og hvidløg indtil de er bløde og gennemsigtige.
5 minmediumduften af løg og hvidløg skal være fremtrædende - 4
Tilsæt grøntsagsbouillon og kokosmælk til panden og bring det i kog. Krydr med salt, peber, timian og rosmarin.
5 minmediumblandingen bobler let - 5
Læg et lag af kartoffelskiver i et ildfast fad og hæld en del af flødeblandingen over. Gentag med lag af kartofler og fløde, indtil alle ingredienser er brugt.
10 minN/Afadet skal være fyldt op til kanten - 6
Dæk fadet med stanniol og bag i ovnen i 30 minutter.
30 min200kartoflerne er let møre når de er færdige - 7
Fjern stanniolen og bag i yderligere 15-20 minutter, indtil overfladen er gylden og sprød.
20 min200overfladen skal være let gylden og boble
Tags
Kommentarer
Disse flødekartofler med soyamælk var lækre og cremede!
Jeg tilføjede lidt hvidløg for ekstra smag - det var perfekt til familiefesten.
Veganske flødekartofler er ideelle til picnic - lette at transportere og smager fantastisk!