Vegansk gule ærter

En lækker og nærende vegansk ret med gule ærter, perfekt til en sund middag. Retten er rig på smag og fyldt med grøntsager.
Ingredienser
- gule ærter(skyllede og udblødte i minimum 2 timer)250 gram
- løg(finthakket)1 stk
- hvidløg(knust)2 fed
- gulerod(ternet)1 stk
- laurbærblad(frisk eller tørret)1 stk
- salt(juster efter smag)1 tsk
- peber(sort eller hvid)1 tsk
- grøntsagsbouillon(kan være hjemmelavet eller købe)1 liter
- olivenolie(til stegning)1 spsk
- timian(tørret eller frisk)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Opvarm olivenolie i en stor gryde over middel varme. Tilsæt det finthakkede løg og steg det, indtil det er blødt og gennemsigtigt.
5 minmediumløgene skal være bløde og begynde at blive let gyldne - 2
Tilsæt hvidløg og gulerod til gryden og steg i yderligere 2-3 minutter, indtil guleroden er let blød.
3 minmediumguleroden skal begynde at blive blød - 3
Tilsæt de udblødte gule ærter, laurbærblad, timian, salt, peber og grøntsagsbouillon. Bring blandingen i kog.
10 minhøjblandingen skal koge let med små bobler - 4
Sænk varmen til lav og lad det simre i ca. 30-40 minutter, eller indtil de gule ærter er møre.
40 minlaværterne skal være helt møre og let kunne moses - 5
Fjern laurbærbladet og mos suppen let med en stavblender, hvis ønskes, for en mere cremet konsistens. Juster smagen med ekstra salt og peber.
5 miningensuppens konsistens skal være glat og cremet
Tags
Kommentarer
Disse veganske gule ærter var perfekte til min madpakke med lidt frisk persille på toppen.
Jeg tilføjede ekstra gurkemeje for at give retten en ekstra dybde af smag.
Veganske gule ærter var det ideelle valg til vores picnic i parken - lette og lækre!