spisekunst.dk

Vegansk “hønsesalat”

vegansksalatsundnem
Vegansk “hønsesalat”

Denne veganske 'hønsesalat' er en lækker og fyldig ret, der kombinerer plantebaserede ingredienser for at skabe en cremet og smagfuld salat, perfekt til sandwich eller som sidesalat.

Tid45 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • soja- eller bælgfrugtsalat(kan være kikærter eller edamame)
    200 g
  • selleri(finthakket)
    100 g
  • rødløg(finthakket)
    50 g
  • vegansk mayo(kan laves af cashew nødder eller køb)
    100 g
  • sennep(for ekstra smag)
    1 spsk
  • citronjuice(friskpresset)
    1 tsp
  • salt(efter smag)
    1 tsp
  • peber(efter smag)
    1 tsp
  • frisk persille(hakket)
    50 g

Fremgangsmåde

  1. 1

    Kog soja- eller bælgfrugtsalaten i en gryde med vand i 5 minutter. Dræn og lad afkøle.

    5 min
    100
    kulør ændres, bønnerne bliver bløde
  2. 2

    I en stor skål, bland den afkølede soja- eller bælgfrugtsalat med finthakket selleri og rødløg.

    2 min
    N/A
    ingredienserne er jævnt fordelt
  3. 3

    Tilsæt vegansk mayo, sennep, citronjuice, salt og peber til skålen. Rør godt rundt indtil det er ensartet.

    3 min
    N/A
    salaten bliver cremet og ensartet
  4. 4

    Lad salaten hvile i køleskabet i 30 minutter for at smagene kan udvikle sig.

    30 min
    N/A
    smagene er mere intense
  5. 5

    Før servering, pynt med hakket persille.

    2 min
    N/A
    frisk og indbydende udseende

Tags

vegansksalatsundnem

Kommentarer

Mette

Den veganske mayonnaise gør virkelig salaten cremet og lækker!

★★★★★
Anders

Kikærterne tilføjer en dejlig knasende tekstur til salaten.

★★★★
Lise

Perfekt til madpakken - nemt at have med på farten!

★★★★★