spisekunst.dk

Kålroulade med sojafyld

vegetariskvegansksundkålsoja
Kålroulade med sojafyld

En lækker og sund kålroulade fyldt med smagfuldt sojafyller, perfekt til både vegetarianske og veganske måltider.

Tid65 min
Portioner4
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • kålhovede(frisk og fast)
    1 stk
  • soja granulat(kan erstattes med hakket svampe for en anden smagsprofil)
    200 g
  • løgt(finthakket)
    1 stk
  • hvidløg(knust)
    2 fed
  • soyasaus(for ekstra smag)
    2 spsk
  • ingefær(revet)
    1 tsk
  • ris(kogt)
    100 g
  • olie(til stegning)
    2 spsk
  • salt(efter smag)
    1 tsk
  • peber(efter smag)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Kog kålhovede i letsaltet vand i cirka 10 minutter, indtil bladene er bløde.

    10 min
    kogende vand
    bladene skal være bøjelige, men ikke helt bløde
  2. 2

    Afdryp kålen og lad den køle af, så du kan håndtere den.

    5 min
    stuetemperatur
    kålen skal være håndterbar
  3. 3

    Steg løg og hvidløg i en pande med olie indtil de er gyldne.

    5 min
    medium varme
    løgene skal være gennemsigtige og dufte aromatisk
  4. 4

    Tilsæt soja granulat og ingefær til panden og rør rundt i 2-3 minutter.

    3 min
    medium varme
    soja granulatet skal være varmet igennem
  5. 5

    Tilsæt kogte ris og soyasaus, og bland godt. Krydr med salt og peber.

    2 min
    medium varme
    fyldet skal være homogent og smagfuldt
  6. 6

    Tag forsigtigt kålbladene fra hinanden og læg en skefuld af fyldet på hvert blad og rul dem stramt op.

    5 min
    stuetemperatur
    bladene skal kunne rulles uden at briste
  7. 7

    Placer rullerne i et bagefad og pensl dem med lidt olie. Bag i ovnen ved 180 grader i 20 minutter.

    20 min
    180 grader
    de skal være let gyldne og varme igennem

Tags

vegetariskvegansksundkålsoja

Kommentarer

Maria

Kålrouladen var fyldt med velsmagende sojafars

★★★★★
Peter

Perfekt til vegetarisk aftensmad

★★★★
Karen

Kålrouladen var desværre lidt tør

★★★★★