Kødfri “boller i karry”

En lækker og cremet version af de klassiske 'boller i karry', lavet uden kød. Denne ret er fyldt med proteinrige bælgfrugter og grøntsager, hvilket gør den sund og velsmagende.
Ingredienser
- kidneybønner(kan være fra dåse for nemhed)200 g
- kikærter(kan være fra dåse for nemhed)150 g
- løg(finthakket)1 stk
- gulerødder(skåret i små tern)2 stk
- rød peberfrugt(skåret i små tern)1 stk
- hvidløg(presset)2 fed
- karrypulver(juster efter smag)2 spsk
- kokosmælk(fuger godt til retten)400 ml
- sojasauce(for smag)2 spsk
- salt(juster efter smag)1 tsk
- peber(juster efter smag)1 tsk
- ris(til servering)200 g
Fremgangsmåde
- 1
Kog risene ifølge anvisningen på pakken.
15 min - 2
Varm en stor pande op over medium varme og tilsæt lidt olie.
2 minmediumOlien skal være varm, men ikke ryge. - 3
Tilsæt det finthakkede løg og sautér, indtil det er blødt og gennemsigtigt.
5 minmediumLøget skal være blødt og dufte sødt. - 4
Tilføj gulerødder, rød peberfrugt og hvidløg, og steg i yderligere 5 minutter.
5 minmediumGrøntsagerne skal være let møre, men stadig sprøde. - 5
Tilsæt karrypulveret og rør godt rundt i 1 minut for at frigive smagen.
1 minmediumDuften af karry skal være stærk. - 6
Tilsæt kidneybønner, kikærter, kokosmælk, sojasauce, salt og peber.
1 min - 7
Lad retten simre i 10-15 minutter, indtil den er varme og smagene er blandet godt.
15 minlavRetten skal være varm, og duften skal være fyldig. - 8
Server retten varm over risene.
2 min
Tags
Kommentarer
Bollerne var lækre og saftige med kokosmælk i karrysaucen!
Perfekt til en vegetarisk middag med ris og ærter ved siden af.
Den karry sauce var for stærk til min smag, men bollerne var gode