Verdens bedste boller

Disse boller er lette, luftige og perfekte til alle anledninger. De kan spises som de er eller med smør og syltetøj.
Ingredienser
- hvedemel(gerne type 00 for ekstra fine boller)500 g
- sukker(kan justeres efter smag)50 g
- salt(kan reduceres hvis ønskes)25 g
- gær(frisk gær anbefales)50 g
- mælk(lunken mælk)300 ml
- grader)37
- smør(smeltet)100 g
- med olie)erstattes
- æg(til pensling)1 stk
Fremgangsmåde
- 1
Opløs gæren i den lunkne mælk. Tilsæt sukker og lad det stå i 10 minutter, indtil det skummer.
10 min37gæren skal skumme op - 2
I en stor skål, tilsæt hvedemelet og saltet. Lav en fordybning i midten og hæld gærblandingen og det smeltede smør i.
5 min - 3
Ælt dejen godt sammen, indtil den er glat og elastisk, ca. 10 minutter.
10 min - 4
Lad dejen hæve i en skål dækket med et klæde et varmt sted i 1 time, eller indtil den er fordoblet i størrelse.
60 min40dejen skal være hævet og luftig - 5
Slå dejen ned og del den op i 12-16 stykker. Form til boller og læg dem på en bageplade med bagepapir.
15 min - 6
Lad bollerne hæve i 30 minutter på bagepladen.
30 min - 7
Forvarm ovnen til 200 grader
- 8
Bag bollerne i 15-20 minutter, indtil de er gyldne og lyder hule, når man banker på bunden.
20 min200bollerne skal være gyldne og give en hul lyd
Tags
Kommentarer
Disse boller med chokoladestykker er perfekte til eftermiddagskaffen!
De her boller med kanel og sukker er lige sagen til en hyggelig søndagsbrunch.
Disse boller med rosiner var et hit til picnic i parken!