Viborg Pandekager fejrende Dannebrog

En lækker opskrift på klassiske danske pandekager pyntet med friske bær og flødeskum, perfekt til at fejre Dannebrog.
Ingredienser
- hvedemel(sigtet hvedemel for en lettere pandekage)250 g
- æg(friske økologiske æg anbefales)2 stk
- mælk(eventuelt letmælk eller sødmælk)500 ml
- smør(smeltet smør til dejen)50 g
- sukker(valgfrit)1 tsk
- pandekager)sødere
- salt(for at fremhæve smagen)1 tsk
- friske bær(jordbær og blåbær til pynt)200 g
- flødeskum(kan laves fra bunden eller købes færdigt)100 g
- dansk flag(til pynt)1 stk
Fremgangsmåde
- 1
Sigt hvedemelet i en skål og tilsæt sukker og salt.
5 min - 2
Pisk æggene sammen i en anden skål, og tilsæt mælk og smeltet smør.
3 min - 3
Hæld æggeblandingen i melblandingen og rør godt rundt indtil dejen er glat.
5 min - 4
Lad dejen hvile i 15 minutter.
15 min - 5
Opvarm en pande over medium varme og tilsæt lidt smør.
3 minmedium varmesmørret skal bruse let, men ikke brune - 6
Hæld en passende mængde dej på panden og drej panden for at fordele dejen.
1 min - 7
Steg pandekagen i 2-3 minutter, indtil kanten er let gylden.
3 min - 8
Vend pandekagen og steg den på den anden side i 1-2 minutter.
2 min - 9
Gentag med den resterende dej og hold pandekagerne varme.
15 min - 10
1
- 11
Anret pandekagerne på en tallerken og top med friske bær, flødeskum og det danske flag.
5 min
Tags
Kommentarer
Disse pandekager er perfekte til en søndagsbrunch!
Jeg savnede lidt sirup til mine pandekager...
Dannebrogspandekagerne var en sjov og festlig detalje til vores picnic!