spisekunst.dk

Vikingegryde

vikinggryderetdanskoksekød
Vikingegryde

Vikingegryden er en traditionel dansk ret, der kombinerer oksekød, grøntsager og krydderier i en velsmagende og tilfredsstillende gryderet.

Tid75 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • oksekød(hakket)
    500 g
  • gulerødder(skåret i skiver)
    300 g
  • løg(finthakket)
    200 g
  • hvidløg(presset)
    2 stk
  • oksebouillon(kan være hjemmelavet eller fra terning)
    1 l
  • kartofler(skåret i tern)
    200 g
  • ærter(friske eller frost)
    100 g
  • tørret timian(eller frisk hvis tilgængelig)
    2 tsk
  • salt(efter smag)
    1 tsk
  • peber(efter smag)
    0.5 tsk
  • olie(til stegning)
    2 spsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Opvarm olien i en stor gryde over medium varme.

    5 min
    medium
    olie skal være varm og begynde at glinse
  2. 2

    Tilsæt hakket oksekød og brun det i ca. 5-7 minutter.

    7 min
    medium-høj
    kødet skal være gennemstegt og have en brun skorpe
  3. 3

    Tilsæt løg og hvidløg og sauter i yderligere 3-5 minutter.

    5 min
    medium
    løgene skal være bløde og gennemsigtige
  4. 4

    Tilsæt gulerødder og kartofler, og rør godt rundt.

    2 min
    medium
    alle grøntsager skal være blandet godt med kødet
  5. 5

    Hæld oksebouillon over blandingen og tilsæt timian, salt og peber.

    2 min
    medium
    bouillonen skal dække ingredienserne
  6. 6

    Bring gryden i kog, og skru så ned for varmen.

    10 min
    lav
    begyndende bobler i gryden
  7. 7

    Lad gryden simre i ca. 30-40 minutter, indtil grøntsagerne er møre.

    40 min
    lav
    grøntsagerne skal være bløde og let knivene trænger igennem
  8. 8

    Tilsæt ærter de sidste 5 minutter af tilberedningen.

    5 min
    lav
    ærterne skal være varme og sprøde

Tags

vikinggryderetdanskoksekød

Kommentarer

Anne

Vikingegryden var fyldt med mørt oksekød og saftige kartofler, perfekt til en kold vinteraften.

★★★★★
Morten

Den perfekte ret til en hyggelig skovtur med vennerne - fyldt med grøntsager og krydderier.

★★★★
Camilla

Vikingegryden var en lifesaver på travle dage - let at tage med i madpakken og mættede godt.

★★★★