Vikingegryde

Vikingegryden er en traditionel dansk ret, der kombinerer oksekød, grøntsager og krydderier i en velsmagende og tilfredsstillende gryderet.
Ingredienser
- oksekød(hakket)500 g
- gulerødder(skåret i skiver)300 g
- løg(finthakket)200 g
- hvidløg(presset)2 stk
- oksebouillon(kan være hjemmelavet eller fra terning)1 l
- kartofler(skåret i tern)200 g
- ærter(friske eller frost)100 g
- tørret timian(eller frisk hvis tilgængelig)2 tsk
- salt(efter smag)1 tsk
- peber(efter smag)0.5 tsk
- olie(til stegning)2 spsk
Fremgangsmåde
- 1
Opvarm olien i en stor gryde over medium varme.
5 minmediumolie skal være varm og begynde at glinse - 2
Tilsæt hakket oksekød og brun det i ca. 5-7 minutter.
7 minmedium-højkødet skal være gennemstegt og have en brun skorpe - 3
Tilsæt løg og hvidløg og sauter i yderligere 3-5 minutter.
5 minmediumløgene skal være bløde og gennemsigtige - 4
Tilsæt gulerødder og kartofler, og rør godt rundt.
2 minmediumalle grøntsager skal være blandet godt med kødet - 5
Hæld oksebouillon over blandingen og tilsæt timian, salt og peber.
2 minmediumbouillonen skal dække ingredienserne - 6
Bring gryden i kog, og skru så ned for varmen.
10 minlavbegyndende bobler i gryden - 7
Lad gryden simre i ca. 30-40 minutter, indtil grøntsagerne er møre.
40 minlavgrøntsagerne skal være bløde og let knivene trænger igennem - 8
Tilsæt ærter de sidste 5 minutter af tilberedningen.
5 minlaværterne skal være varme og sprøde
Tags
Kommentarer
Vikingegryden var fyldt med mørt oksekød og saftige kartofler, perfekt til en kold vinteraften.
Den perfekte ret til en hyggelig skovtur med vennerne - fyldt med grøntsager og krydderier.
Vikingegryden var en lifesaver på travle dage - let at tage med i madpakken og mættede godt.