Vordingborg Rugbrødssnitte med Valdemar Sejrs Krydder

En lækker opskrift på Vordingborg rugbrødssnitte, der kombinerer rugmel med Valdemar Sejrs krydder for en unik smagsoplevelse. Ideel til frokost eller som en del af et smørrebrødsbord.
Ingredienser
- rugmel(findes i helsekostbutikker eller supermarkeder)500 g
- hvedemel(kan bruge økologisk for bedre smag)200 g
- salt(brug havsalt for en mere intens smag)10 g
- honning(kan erstattes med sukker)1 spsk
- gær(fresk gær giver bedre hævning)25 g
- lunken vand(ca. 37 grader Celsius)600 ml
- Valdemar Sejrs Krydder(kan findes i specialbutikker)50 g
- valnødder(kan ristes for ekstra smag)100 g
Fremgangsmåde
- 1
Opløs gæren i lunkent vand sammen med honning.
5 min37Gæren skummer let op - 2
Bland rugmel, hvedemel, salt og Valdemar Sejrs Krydder i en stor skål.
5 min - 3
Tilsæt den opløste gærblanding til melblandingen og ælt indtil dejen er glat.
10 min - 4
Tilsæt hakkede valnødder og ælt dem ind i dejen.
5 min - 5
Lad dejen hæve i en skål dækket med plastfolie i 1 time.
60 min22-24Dejen skal være dobbelt så stor - 6
Form dejen til et brød og læg det i en smurt bageform.
10 min - 7
Lad brødet hæve i 30 minutter.
30 min22-24Brødet skal hæve synligt - 8
Forvarm ovnen til 200 grader.
10 min200Ovnen skal være varm - 9
Bag brødet i 40-45 minutter indtil det er gyldent og lyder hult, når du banker på bunden.
45 min200Brødet skal være let gyldent og give en hul lyd - 10
1
- 11
Lad brødet køle af på en bagerist før servering.
30 min
Tags
Kommentarer
Den sprøde skorpe og saftige indre var lige hvad jeg havde brug for til en hyggelig picnic i skoven
Jeg elsker kombinationen af kernerne og rugmelet i dette rugbrødssnitte. Det giver en god smag og tekstur
Valdemar Sejrs Krydder tilføjede en spændende smag til dette rugbrødssnitte. Perfekt til en hurtig morgenmad på farten