spisekunst.dk

Vordingborg Rugbrødssnitte med Valdemar Sejrs Krydder

rugbrødValdemar Sejrkrydderdansk madbagning
Vordingborg Rugbrødssnitte med Valdemar Sejrs Krydder

En lækker opskrift på Vordingborg rugbrødssnitte, der kombinerer rugmel med Valdemar Sejrs krydder for en unik smagsoplevelse. Ideel til frokost eller som en del af et smørrebrødsbord.

Tid90 min
Portioner10
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • rugmel(findes i helsekostbutikker eller supermarkeder)
    500 g
  • hvedemel(kan bruge økologisk for bedre smag)
    200 g
  • salt(brug havsalt for en mere intens smag)
    10 g
  • honning(kan erstattes med sukker)
    1 spsk
  • gær(fresk gær giver bedre hævning)
    25 g
  • lunken vand(ca. 37 grader Celsius)
    600 ml
  • Valdemar Sejrs Krydder(kan findes i specialbutikker)
    50 g
  • valnødder(kan ristes for ekstra smag)
    100 g

Fremgangsmåde

  1. 1

    Opløs gæren i lunkent vand sammen med honning.

    5 min
    37
    Gæren skummer let op
  2. 2

    Bland rugmel, hvedemel, salt og Valdemar Sejrs Krydder i en stor skål.

    5 min
  3. 3

    Tilsæt den opløste gærblanding til melblandingen og ælt indtil dejen er glat.

    10 min
  4. 4

    Tilsæt hakkede valnødder og ælt dem ind i dejen.

    5 min
  5. 5

    Lad dejen hæve i en skål dækket med plastfolie i 1 time.

    60 min
    22-24
    Dejen skal være dobbelt så stor
  6. 6

    Form dejen til et brød og læg det i en smurt bageform.

    10 min
  7. 7

    Lad brødet hæve i 30 minutter.

    30 min
    22-24
    Brødet skal hæve synligt
  8. 8

    Forvarm ovnen til 200 grader.

    10 min
    200
    Ovnen skal være varm
  9. 9

    Bag brødet i 40-45 minutter indtil det er gyldent og lyder hult, når du banker på bunden.

    45 min
    200
    Brødet skal være let gyldent og give en hul lyd
  10. 10

    1

  11. 11

    Lad brødet køle af på en bagerist før servering.

    30 min

Tags

rugbrødValdemar Sejrkrydderdansk madbagning

Kommentarer

Mette

Den sprøde skorpe og saftige indre var lige hvad jeg havde brug for til en hyggelig picnic i skoven

★★★★★
Anders

Jeg elsker kombinationen af kernerne og rugmelet i dette rugbrødssnitte. Det giver en god smag og tekstur

★★★★★
Ida

Valdemar Sejrs Krydder tilføjede en spændende smag til dette rugbrødssnitte. Perfekt til en hurtig morgenmad på farten

★★★★