spisekunst.dk

Waldorfsalat

salatvegetariskklassisksund
Waldorfsalat

Waldorfsalat er en klassisk salat med æbler, valnødder og selleri, blandet med en cremet dressing.

Tid40 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • æbler(grønne)
    2 stk
  • Smith for syrlighed)
    Granny
  • valnødder(groft hakkede)
    150 g
  • selleri(frisk)
    150 g
  • dansk mayonnaise(kan erstattes med græsk yoghurt for en sundere version)
    200 g
  • citronjuice(freskpresset for bedre smag)
    1 spsk
  • sukker(kan justeres efter smag)
    1 tsk
  • salt(kan justeres efter smag)
    0.5 tsk
  • peber(nykværnet for bedre smag)
    0.5 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Skær æblerne i små tern, og fjern kernehuset.

    5 min
  2. 2

    Hak valnødderne groft.

    5 min
  3. 3

    Hak sellerien i små stykker.

    5 min
  4. 4

    I en skål, bland mayonnaise, citronjuice, sukker, salt og peber sammen.

    3 min
  5. 5

    Tilsæt æbler, valnødder og selleri til dressingen, og rør forsigtigt rundt.

    2 min
  6. 6

    Lad salaten hvile i køleskabet i minimum 30 minutter før servering.

    30 min
    køleskab
    salaten skal være kold og smagene samlet

Tags

salatvegetariskklassisksund

Kommentarer

Maria

Waldorfsalat med sprøde æbler er perfekt til efterårsbuffeten!

★★★★★
Mette

Denne Waldorfsalat med søde druer og knasende valnødder var en kæmpe succes til picnic'en i parken.

★★★★
Anders

Jeg savnede lidt mere dressing i min Waldorfsalat med saftige vindruer og sprøde selleri.

★★★★★