Yakitori kylling

En lækker opskrift på yakitori kylling, der er perfekt til grillfester. Kyllingestykkerne marineres i en smagfuld soja- og mirin-marinade, før de grilles til perfektion.
Ingredienser
- kyllingebryst(skåret i strimler)500 g
- soja sauce(helst mørk soja)4 spiseskefulde
- mirin(japansk risvin)2 spiseskefulde
- sukker(kan justeres efter smag)1 spiseskefuld
- sesamolie(kan udelades)1 teskefuld
- forårsløg(skåret i skiver til pynt)1 stk
- spyd(kan være træ- eller metalspyd)8 stk
Fremgangsmåde
- 1
Skær kyllingebrysterne i strimler og læg dem i en skål.
5 min - 2
I en anden skål, bland soja sauce, mirin, sukker og sesamolie. Rør godt indtil sukkeret er opløst.
3 min - 3
Hæld marinaden over kyllingestrimlerne og lad dem marinere i minimum 30 minutter i køleskabet.
30 min - 4
Forbered grillerne ved at forvarme dem til medium-høj varme
- 5
Træk kyllingestrimlerne på spidene, så de er jævnt fordelt.
5 min - 6
Grill spydende i ca. 10-12 minutter, vend dem halvvejs gennem tilberedningen.
12 min200kyllingen skal være gyldenbrun og gennemstegt - 7
Tag spydende af grillen og lad dem hvile i et par minutter.
2 min - 8
Drys forårsløg over de grillede kyllingspid og server med det samme.
2 min
Tags
Kommentarer
Yakitori kylling er perfekt til en sommergrill med vennerne!
Jeg elsker den søde sovs på Yakitori kyllingen
Yakitori kylling er ideel til madpakken på arbejdet