spisekunst.dk

Yakitori kylling

yakitorikyllinggrilljapanskmarinade
Yakitori kylling

En lækker opskrift på yakitori kylling, der er perfekt til grillfester. Kyllingestykkerne marineres i en smagfuld soja- og mirin-marinade, før de grilles til perfektion.

Tid42 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • kyllingebryst(skåret i strimler)
    500 g
  • soja sauce(helst mørk soja)
    4 spiseskefulde
  • mirin(japansk risvin)
    2 spiseskefulde
  • sukker(kan justeres efter smag)
    1 spiseskefuld
  • sesamolie(kan udelades)
    1 teskefuld
  • forårsløg(skåret i skiver til pynt)
    1 stk
  • spyd(kan være træ- eller metalspyd)
    8 stk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Skær kyllingebrysterne i strimler og læg dem i en skål.

    5 min
  2. 2

    I en anden skål, bland soja sauce, mirin, sukker og sesamolie. Rør godt indtil sukkeret er opløst.

    3 min
  3. 3

    Hæld marinaden over kyllingestrimlerne og lad dem marinere i minimum 30 minutter i køleskabet.

    30 min
  4. 4

    Forbered grillerne ved at forvarme dem til medium-høj varme

  5. 5

    Træk kyllingestrimlerne på spidene, så de er jævnt fordelt.

    5 min
  6. 6

    Grill spydende i ca. 10-12 minutter, vend dem halvvejs gennem tilberedningen.

    12 min
    200
    kyllingen skal være gyldenbrun og gennemstegt
  7. 7

    Tag spydende af grillen og lad dem hvile i et par minutter.

    2 min
  8. 8

    Drys forårsløg over de grillede kyllingspid og server med det samme.

    2 min

Tags

yakitorikyllinggrilljapanskmarinade

Kommentarer

Mette

Yakitori kylling er perfekt til en sommergrill med vennerne!

★★★★★
Peter

Jeg elsker den søde sovs på Yakitori kyllingen

★★★★
Camilla

Yakitori kylling er ideel til madpakken på arbejdet

★★★★